maanantai 25. huhtikuuta 2016

SM-kisat

Eilisen vietin monen muun harrastajan tavoin Helsingissä, keppihevosten SM-kilpailuissa. Tässä siis hieman tunnelmia päivästä.

Myyntipöytä alussa, jolloin kaikki myytävä ei vielä edes mahtunut pöydälle.
Myyjät olisivat päässeet sisään jo kymmeneltä, mutta itse istuin tuohon aikaan vielä junassa. Sunnuntai oli siitä vähän huono päivä, että julkisia ei kovin hyvin Helsinkiin kulkenut. Tosin ihan riittävän pitkä päivä näinkin tuli. Glorialle saavuttiin yhdentoista jälkeen ja sinnehän oli silloin todella pitkä jono. Myyjinä kuitenkin päästiin jonon ohi sisään (anteeksi vaan kaikille jotka jonossa katseli). Harmitti kaikkien jonottajien puolesta että sisäänpääsy oli niin kaoottinen, mutta eiköhän tästä opita ja seuraavalla kerralla keksitä parempi järjestelmä.

Ostoksia pakattiin mm. tälläisiin kasseihin.
Sisäänpääsyn jälkeen alettiin laittaa pöytää valmiiksi ja lähes heti ensimmäiset ostajat paikalle tulivatkin. Kaniparasta ei jäänyt kuin tyhjä kohta pöytään, kun se lähti välittömästi ostajan mukaan. Kaneja oli tarkoitus tehdä enemmänkin, mutta aika loppui kesken. Pahoittelut kaikille ilman kania jääneille. Niitä olen kuitenkin muutamille luvannut tilauksesta tehdä ja muutkin voivat niitä kysellä. En kuitenkaan ole loppuelämää ajatellut ommella kaneja, joten valtavia määriä en tilauksia voi ottaa.

Aluksi pöydällä oli kova kuhina, mutta iltapäivää kohti ihmisten rahat alkoivat loppua ja ostajat vähenivät. Hiljaista pöydällä oli kuitenkin vasta ennen viittä, joilloin alettiin lähtöäkin paikalta tehdä. Varusteet menivät hyvin kaupaksi ja hevoset vähän huonommin. Tätä osasin kuitenkin odottaakin, kun myyjiä oli niin paljon paikalla. Eihän yhden myyjän tarvitse tuoda kuin muutamakin hevonen myyntiin, niin kaikkien myyntihevosten yhteenlaskettu määrä alkaa olla useampia satoja.

Voittoa pöydältä tuli todella hyvin, vaikka pelkästään pöydän vuokraan ja minun + assistentin matkoihin meni n. 140€. Instagramista lueskelin, että osalla myyjistä oli mennyt hyvin ja osa ei sitten niin hyvin ollut pöydällään tienannut. Mistä sitten mahtoi moinen johtua. Tietenkin myyjiä oli paljon ja osa pöydistä saattoi sijaita huonommillakin paikoilla. Omaan pöydän sijaintiin oltiin ihan tyytyväisiä. Hieman ongelmallista kuitenkin oli, että pöytä ei ollut seinää vasten ja ostajat pyörivät kummallakin puolen pöytää. Meidän pöydän vierestä oli myös kulku yläkerran liikuntasaliin, joten ihmisiä virtasi jatkuvasti ohi ja sai varoa ettei ollut tiellä.

Tallin nimikyltti pöydässä.
Minkäänlaista jonotussysteemiä ei haluttu pöydälle järjestää, vaikka paikoittain aika kuhina pöydän ympärillä kävikin. Jonotus olisi kuitenkin hidastanut asiointia ja kun ihmiset olivat jo jonottaneet sisään kauan, ei olisi ollut mukavaa enää joutua myyntipöydälle jonottamaan. Hyvin myynti toimi kuitenkin näinkin. Jos jotain negatiivista täytyy sanoa, niin olisi ollut mukavaa että suitsien sovittamisen jälkeen niistä olisi laitettu soljet takaisin kiinni. Nyt sai jatkuvasti keräillä lattioita myöten irronneita turpa- ja leukahihnoja. Tänään onnistuin keksimään tähänkin ongelmaan ratkaisun, joten toista kertaa ei tarvitse sotkeentuneista varusteista huolehtia.

Hirmuisen mukavia ostajia pöydällä vieraili ja oli kiva että moni uskalsi kysyä apua tai neuvoja varusteiden suhteen. Kivasti myös kyselitti mitä olitte etsimässä ja seuraavalla kerralla osaan varata niitäkin varusteita mukaan, joita ei nyt myytävänä ollut. Kiitokset kaikille jotka pöydällä asioivat tai muuten kävivät juttelemassa.

Tässä vaiheessa varusteista oli jo iso osa myyty.
Ohjelmalavalle oli pöydältä hyvä näkymä, mutta ajatuksen kanssa en ehtinyt katsella kuin keppihevosdokumentin esittelyn. Taisi kyseinen esitys olla suosituin, sillä sen ajaksi koko paikan melutaso laski huomattavasti ja lähes kaikki tuntuivat keskittyvän katseluun. Muutkin esitykset olisivat olleet katselemisen/kuuntelemisen arvoisia, mutta ostajia kävi siihen tahtiin ettei mahdollisuutta siihen ollut.

Itse olin koko päivän pöydän vieressä, eikä tullut muualla kierreltyä yhtään. Takana oli pari vähällä unella mennyttä yötä (sekä kolmen tunnin junamatka), joten ei oikein jaksanut ylimääräistä kierrellä. Mukava päivä oli kuitenkin näinkin!

Valitse junassa istumapaikaksi kaikkein kauimmaisen vainun yläkerta ja saat olla siellä aivan rauhassa.
Mikäli tätä sattuu lukemaan harmaasta, aidosta nahasta valmistetun martingaalin ostaja, niin nyt kuulolle! Pöydältä löytyi yksinäinen lenkki, joka kuuluu varusteeseen (menee kepin ympärille). Jos ostaja tämän lukee ja haluaa puuttuvan osasen itselleen, niin voin sen laittaa postissa tulemaaan. Muutama muukin irtoremmi odottaa vielä tunnistusta, joten jos epäilet että ostamistasi suitsista puuttuu jokin remmi, niin viestiä tulemaan!

2 kommenttia:

  1. Näytti oikein kivoilta SM-kisoilta:3

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.