lauantai 2. tammikuuta 2016

Projektiheppa


Joulukalenterissa esittelemä hevosprojekti on alkanut hiljakseen valmistua. Tuskin kuitenkaan ennen kevättä tätä valmiiksi saan. Tavoitteenahan on siis valmistaa mahdollisimman realistisen näköinen hevonen.

Hevosen pohjan muotoilin vaahtomuovista, joka on vanhasta patjasta peräisin. Vanulla täyttämällä hevoseen on mahdoton saada realistisia muotoja. Siksi en tavallista kangashevosta ommellut. Vaahtomuovisisuksen ansiosta hevoselle saa myös kuopalla olevat sieraimet. Silmäkuopatkin olen jo hevoseen tehnyt ja niihin tulee myöhemmin silmät. Silmät teen mustasta askartelumassasta ja kiillon teen niihin kynsilakalla.


Hevosen turpaa olen jo hieman päällystänyt. Luultavasti revin nämä kuitenkin vielä pois, sillä kankaat eivät vielä asettuneet mielestäni riittävän siististi. Yläkuvassa näkyy myös sierainta, joka on aidolla nahalla päällysttety. Hevosen turvan olen päällystämässä sametilla. Samettinenhan se turpa oikeallakin hevosella on. Karvapeite hevoselle tulee ruskeasta pehmofleecestä (kuva alla). Kankaat kiinnitän hevoseen kuumaliimalla ja samalla kankaan alle voi vielä laittaa vähän vanua, jos täytyy lisää muotoa saada.


Sopivaa harjamateriaalia etsin netistä pitkään. Realistiselle hevosellehan ei tietenkään lankaharja sovi, vaan haluan käyttää tekohiusta. Kaikenmaailman hiuslisäkkeet ovat kuitenkin aika kalliita, enkä valtavia rahasummia halua pelkkään harjaan käyttää. Halpoja peruukkejakin katselin, niistä kun voisi leikata hiukset irti ja kiinnittää hevoseen. Lopulta löysin Cybershop nimisen nettikaupan, jossa myydään juuri sopivaa hiuskuitua. Tuolta tulen tilaamaan harjaa hevoselle, sitten kun joskus siihen vaiheeseen pääseen. Koska hevonen on vaahtomuovipohjainen, saa harjan hyvin upotettua kiinni pään sisään.

7 kommenttia:

 1. minämaantasalainenkeppistelijä2. tammikuuta 2016 klo 12.57

  Vau, tosi mielenkiintoisen oloinen projekti! Tekisi niin mieli itse yrittää samaa, mutta ei taida minun käsityötaidoillani onnistua, kun keppareista ei tule edes sen verran "aidon näköisiä" mitä joillakin kokeneilla keppistelijöillä on :'D Kun ihan maan tasalta ei voi kuitenkaan hypätä tyyliin avaruuteen... (tarkoittanee siis sitä, että tuollaisen ns "ylirealistisen" näköisen hevosen vaikeustaso on aika korkealla verrattuna siihen tasoon millä itse olen tällä hetkellä xD)

  VastaaPoista
 2. Näytti aika karulta tuo eka kuva. Ja sinä teet tosi hienoja heppoja. Oon varmaan sanonu tuon jo pari kertaa. :)

  VastaaPoista
 3. Seuraan muutenkin blogiasi ja kepparihommiasi, mutta tämä kuulostaa todella mielenkiintoiselta! :)
  Teetkö tästä myös keppihevosen vai jätätkö vain "pääksi"?
  Paljon tsemppiä projektiin, multakin tosiaan jäisi varmaan puolitiehen mutta kiva on myös seurata. :D

  VastaaPoista
 4. Hauska toi heppa, minkä hintasia peruskepparit on yleensä?

  VastaaPoista
 5. Onko sulta mahdollista saada tilaria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mäkin... ja ilmotatko jos on mahdollista tilata?

   Poista
 6. Itse en pystyisi samaan,vaikka käsityötaitoni ovat kiitettävät. Kiva blogi!:-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.