perjantai 18. joulukuuta 2015

18. luukku

En ole enää muutamaan vuoteen tehnyt hevosia omaan talliin erityisen ahkerasti. Tänäkin vuonna pyöreät nolla. Itse kun en enää hevosilla ratsasta, niin tuntuu turhalta tehdä niitä vain laatikkoon pölyttymään, jotta saan sivuille täytettä. Vuoden tauon jälkeen on suunnitelmissa tehdä jälleen hevonen itselle ja tällä kertaa vähän erilaisempi. Tavoitteena on saada aikaan mahdollisimman aidon ulkonäön omaava hevonen.

Olen ehdottomasti sen kannalla, että keppihevoset ovat jo nyt riittävän realistisia. Kun kyseessä kuitenkin on lelu tai harrastusväline (käyttäjästä riippuen), ei mielestäni ole tarpeen että keppihevonen näyttää aidolta. Onhan se aika karmivan näköistä, jos keppihevoset näyttävät siltä että on käyty ryöstämässä pää oikealta hevoselta ja tökätty kepin päähän. Koska minulla ei kuitenkaan ole inspiraatiota ommella tavallista keppihevosta yhdessä illassa, ryhdyn tälläiseen isompaan projektiin. Tämä tulee olemaan ihan vaan yksi yksittäinen projekti, enkä siis ole kokonaan siirtymässä realistisen näköisiin hevosiin.

Mitä juttuja teillä tulee mieleen, mitä normaalin keppihevosen mallissa voisi muuttaa aidomman näköisiksi? Omia ajatuksia on ihan ensinnäkin hevosen pään muodot ja mittasuhteet. Lähes kaikilla keppihevosilla esimerkiksi pää on huomattavasti lyhyempi kuin oikeilla hevosilla. Harja täytyy tietenkin tehdä tekohiuksista tai muusta vastaavasta, jouhia muistuttavasta materiaalista. Sekä silmät ja sieraimet aidon tyylisiksi. Tuleeko jollekin vielä jotain muuta mieleen?

6 kommenttia:

 1. Sinun mainitsemiesi asioiden lisäksi ehkä korvat. Ainakin ne jotka ovat täytetyt. Mutta aidon näköiset korvat voivat olla vaikeita tehdä.

  VastaaPoista
 2. Muuten, kysyin tuolla jossain aiemmassa postauksessa jo tätä. Mutta mistä sitä eläimenkarvaimitaatiokangasta saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä olen tilannut, mutta varmaan löytyy kangaskaupoistakin.

   Poista
 3. Kannattaisi laittaa korviin aidon näköistä karvaa reunoihin. Myös mukavan tuntuinen kangas on tärkeä

  -Jalla

  www.stickponies.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Ainakin leveämpi turpa ja esim.lasityyppiset isommat silmät, niin alkaa jo näyttää tosi realistiselta :)

  VastaaPoista
 5. Kannattaa tehä velboasta, fleecestä tehdyt näyttää epäaidoilta

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.