perjantai 11. joulukuuta 2015

11. luukku

Vuosi sitten tein Huvikummulle oman Instagram tilin ja siitä asti on muidenkin kepparijuttuja tullut sitä kautta seurattua. Seuraavaksi listaankin muutamia asioita, joita Instagramissa ei kannata tehdä (mutta mitä valitettavasti välillä näkee tehtävän).

1. Riitojen puiminen julkisesti
Jos riitaannut kaverisi kanssa, ei Instagram (kuten ei mikään muukaan nettisivu) ole oikea paikka jatkaa riitelyä. Myös erimielisyydet myyntitilanteissa on syytä selvittää ensin asianosaisten kesken, ennen kuin ketään lähdetään julkisesti syyttelemään huijariksi.

2. Turha lopettamisella uhkailu
Jos olet lopettamassa keppihevosharrastusta tai Instagram tilisi käytön, siitä on ihan ok ilmoittaa. Jos ilmoituksen tarkoituksena on kuitenkin vain kerätä huomiota, kommentteja tai uusia seuraajia, on toiminta hyvin typerää.

3. Kommenttien/tykkäysten kerjääminen
Joskus tulee vastaan näitä tilanteita, joissa uhataan poistaa kaikki seuraajat jotka eivät käy tykkäämässä jokaista kuvaa läpi ja kommentoi vähintään puoleen. Tälläinenkin on aivan naurettavaa toimintaa. Onko jonkun onnellisuus ihan oikeasti kiinni siitä, että saa kuviinsa miljoona tykkäystä?

4. Muu turha kitinä
Yhdessä vaiheessa oli kovassa huudossa erilaisilla seurantasovelluksilla tutkia ketkä olivat lopettaneet seuraamisen ja sitten kovaan ääneen huudella näiden nimiä kiukkuiseen sävyyn. Ihan ihme touhua tämäkin. Jokainen saa seurata tai olla seuraamatta ihan ketä haluaa. Jos seuraajia poistuu paljon, kannattaa ennemminkin miettiä olisiko omassa tilissä jotakin parantamisen varaa.

5. Huijaus arvontojen mainostus
Näitä ei ole enää niin paljon näkynyt kuin vielä jokunen aika sitten. Näillä arvonnoilla tarkoitan siis niitä, joiden tarkoitus on ainoastaan saada lisää seuraajia, eikä palkintoa oikeasti edes voita kukaan. Tälläiset arvonnat tunnistaa siitä, että palkinnon arvo on useita satoja euroja. Jos yksityinen henkilö on lahjoittamassa arvontapalkintona kännykkänsä, tablettinsa, koko hajuvesihyllynsä sisällön, merkkivaatteensa ja lomaosakkeensa karibialla, kannattaa ihan oikeasti miettiä onko arvonta totta. Se mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, harvemmin totta on.

6. Tilin muuttaminen aivan muuksi
En tiedä haittaako asia ketään muuta, mutta itseäni ainakin ärsyttää jos liityn keppihevostilin seuraajaksi ja jossain vaiheessa huomaankin seuraavani tiliä jostain aivan muusta aiheesta. Tälläisten seuraamisen lopetankin aina heti asian huomattuani. Onhan se kiva kun saa uudistetulle tililleen vanhan tutun määrän seuraajia, mutta kaikkia ei uusi aihe välttämättä kiinnosta. Parempi ratkaisu olisi tehdä kokonaan uusi tili.

1 kommentti:

  1. Huh huh, miten naurettavaa toimintaa, onneksi en ole Instassa, olisin jo repinyt hiuksia liikaa päästä :D Mutta hyvä kun kirjoitit näistä, ehkä joku tajusi mitä ei kannata laittaa Instagramiin

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.