maanantai 19. lokakuuta 2015

Varusteohje: Meksikolaiset suitset


Aluksi tehdään tavalliset turparemmittömät suitset. Näihin voit tarvittaessa luntata ohjeen perussuitsien ohjeesta. Ohjeesta poiketen käytin näissä suitsissa kaksipuoleisia solkia, jolloin remmin päätä varten ei tarvitse tehdä lenkkiä hihnoihin. Kuolainten ohjeen löydät täältä.

Meksikolaiset suitset näyttävät parhaimmilta pitkäturpaisen hevosen päällä, joten tämä mallikuvan lyttykuonoponi on hieman huono malli.Meksikolaisen turpahihnan kokoominen aloitetaan pujottelemalla otsapannan lenkkien läpi niskan takaa kiertämään lyhyehkö remmi, jonka molempiin päihin tulee rinkula. Remmin paikka on muiden samaa kautta kiertävien remmien alla.
Seuraavaksi kannattaa tehdä nenän päälle tuleva pehmuste, mikä se sitten viralliselta nimeltään mahtaakaan olla. Pehmusteen voi tehdä monella tapaa, tässä esiteltynä yksi esimerkki. Ensin leikataan kaksi samankokoista ympyrää, joista toiseen tulee neljä hakasta. Ympyrät laitetaan päällekäin ja hakaset liimataan taakse. Takapuolelle voi halutessaan liimata myös kangasta pehmusteeksi. Lopuksi pehmusteen läpi pujotetaan ristiin kaksi remmiä. Omasta pehmusteestani tuli hieman suurehko poniin verrattuna, mutta sillä mennään.


Pehmuste remmeineen asetetaan turvan päälle ja remmien toiset päät kiinnitetään aiemin suitsiin lisättyihin rinkuloihin.


Remmien toiset päät taas leikataan sopivan mittaisiksi ja niihin tehdään solkikiinnitys.


Sitten vielä toinen solkikiinnitys rinkulasta toiseen ja suitset ovat valmiit.18 kommenttia:

 1. Kiva postaus itse teen eri tavalla mutta täytyypi tätäkin kokeilla:)

  VastaaPoista
 2. Iiiihhana ohje♥ tätä on odotettu!

  VastaaPoista
 3. Ihana ohje! Meinaan ostaa sinulta suurmyynnistä hepan ja teen sille sun ohjeilla varusteet aion tehä sille ekaks ainakin nää meksikolaiset.
  ~kht Lavel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja minkä kokoiset ovat nuo pikku rinkulat?
   ~kht Lavel

   Poista
  2. Muistaakseni 2cm halkaisijaltaan.

   Poista
 4. ihana ohje ;* milloin tilarijono aukee ja miten siitä pystyy sitte varaamaan hepan? Ja miten pystyy liittyy lukijaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogissa oli vähän aikaa sitten äänestys, jossa lukijat saivat päättää tuleeko loppuvuoteen tilarijono vai suurmyynti. Suurmyynti voitti, joten tilareita otan vastaan aikaisintaan keväällä/kesällä. Lukijaksi pystyy liittymään kunhan luo ensin blogger tilin.

   Poista
 5. aa ok... onko se suurmyynti täällä blogissa? ja onko siellä sitte myynnissä siis helppoja ja varusteita? ja koska se on? :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat suitset! :3 Mistä päin saisi ostettua noita "pieniä" rinkuloita?

  VastaaPoista
 7. tossa kat on vissiin taitellu ne rautalangasta

  VastaaPoista
 8. vai tarkoitatko noita kultaisia? nimittäin niistä mä en tiedä.

  VastaaPoista
 9. Jee mahtavat ohjeet nyt pääsen tekee tälläsetkin ;)

  VastaaPoista
 10. Etin just meksareiden ohjetta! Mahtava ohje jälleen kerran:)

  VastaaPoista
 11. onko se suurmyynti siis täällä blogissa? ja koska se on? :)

  VastaaPoista
 12. Tuleeko tämäkin ohje sitten sinne missä ne muutkin ohjeet ovat?

  VastaaPoista
 13. Nämä ohjeet ovat vain niin täydelliset! :3 Ilman sua en ois ikinä oppinu tekemään meksareita! Voisitko muuten tehdä ohjeet kuinka tehdä kanget?

  VastaaPoista
 14. Hui apua xD Olen siis instassa kht.zen_madissa

  VastaaPoista
 15. Iha sikahyvät ohjeet tein melkein kaikille kepsuille oon ettinyt tota ohjetta pitkään ja yhtääkkiä pum se oli mun eessä olis kiva tietää miten tehdään villasukkakeppari löysin vasta äsken tän blogin

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.