perjantai 23. lokakuuta 2015

Pikaohje: Käytännölliset ohjat suitsiin


Yksinkertaisimmillaan ohjat voivat olla vain pitkä nahkasuikale yms. joka on kiinteästi kuolaimissa kiinni. Vähällä vaivalla ohjista saa kuitenkin huomattavasti käytännöllisemmät.

Ohjien päihin kannattaa ensinnäkin laittaa lukot, jolloin ohjat on helppo siirtää suitsista toisiin. Solkikiinnitys käy myös, mutta lukot ovat nopeammat irrottaa ja siirtää toisiin suitsiin. Jos hevosella on useammat suitset ei kaikkiin tarvita välttämättä omia ohjia, jos yhdet käy useampiin. Muutenkin joskus voi olla käyttöä pelkille suitsille, ilman ohjia (esim. näyttelyt). Martingaalin lisääminen käy sekin näppärästi, kun ohjat saa irti.

Toinen kätevä lisäys suitsiin on solki suitsien puoliväliin, aivan kuten oikeissakin suitsissa on. Solki on paitsi hieno yksityiskohta, niin myös hyvä siinä  tilanteessa jos materiaali ei yhtenäisiin ohjiin riitä. Soljen ansiosta tarvitset vain puolikkaan ohjan mittaisen nahkasuikaleen. Mikäli ohjat liimaa suoraan kiinni kuolaimiin ilman irrotusmahdollisuutta, saa soljen ansiosta martingaalin helposti lisättyä kokonaisuuteen.

7 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea! Suuttomille(eli toisinsanoen minun) heposille ei vaan oikein toimi.Toki jos avainrenkulat laittaa kuolainten kohtaan,ja soveltaa jotenkin ihmeellisesti niin.. :D

  VastaaPoista
 2. Voisitko tehdä ohjeen kuolaimittomista suitsista? Vaikka bb-suitsista tai hackamoreista! :) Niin olisi suuttomille hevosille helppo tehdä jotain suitsia, joilla olisi oikeasti vaikutusta.

  VastaaPoista
 3. Iteltä loppui nuo lukot niin en voinut tehdä

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva ohje oli tein jo parit ohjat.

  VastaaPoista
 5. Voitko tehdä ohjeet letitetyille ohjille?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.