lauantai 13. kesäkuuta 2015

Tärkeät esineet

Esittelyssä muutamia keppihevosia tehdessä tärkeitä esineitä. Mitkäs ovat teidän muiden tärkeimpiä juttuja?


Hyvät sakset
Kankaita leikatessa on oltava hyvät ja terävät sakset. Omat ykkössakseni ovat aina merkiltään Fiskarssit, sillä parin euron sakset harvoin leikkaavat mitään paperia paksumpaa. Saksia täytyy aina välillä teroitella että ne pysyvät hyvinä ja muutaman vuoden välein hankin kokonaan uudet sakset. Nykyiset sakseni on kivan värityksen omistavat Fiskarssit, sekä niiden mukana tulleet pikkusakset. Nämä pienet sopivat esim. lankojen katkaisuun.


Täydellinen neula joka tarkoitukseen
Omistan monia kymmeniä neuloja, mutta oikeastaan hevosen teossa tarvitsen vain kolme erilaista neulaa. Itse hevosen rungon ompelussa on oltava sopivan pituinen ja paksuinen neula, joka tuntuu hyvältä kädessä. Silmien, sierainten ja muiden pienten yksityiskohtien ompeluun taas käytän mielellään hieman pienempää, mahdollisimman siroa neulaa.
Harjan kiinnitykseen käytän isoa teräväpäistä neulaa. Vaikka neulan pitää olla riittävän suuri, sen täytyy samalla olla myös niin siro, että se vetää langan kankaan läpi ongelmitta.


Nuppineulat
Itse hevosen ompelussa en käytä nuppineuloja, mutta korvat, silmät, sieraimet ja merkit laitan nuppareilla kiinni ompelun ajaksi. Kovin olisi ompelu muuten vaikeaa.


Iso musta tussi
Kyseinen permanenttitussi on palvellut uskollisesti jo monet vuodet. Tätä käytän enimmäkseen kaavojen piirtämiseen, mutta myös muita käyttötarkoituksia on. Tummilla hevosilla piirrän ennen harjan kiinnitystä viivan keskikappaleeseen, jolloin harjasta saa helpommin suoran. Vaaleita hevosia en viitsi lähteä tussilla tuhrimaan. Tussia käytän myös muihin merkitsemis tarkoituksiin.


Sanomalehti paperi
Hankin yhdessä vaiheessa ihan oikeaakin kaavapaperia, mutta sanomalehteä käytän kuitenkin mieluiten. Kaavasta tulee kestävä, eikä se rypisty yhtä helposti kuin kaavapaperille piirretty. Kuvassa on Aamulehti, mutta suosikkipaperini on Verkkokauppa.comin mainoslehtinen.


Ompelulankaa viidessä värissä
Hevosia ommellessa tarvitsee lankaa ainakin viidessä eri värissä: mustaa, valkoista, harmaata, beigeä ja ruskeaa. Nämä värit sopivat useimpien kangasvärien kanssa yhteen. Joskus kuitenkin tarvitsee jotain muutakin väriä, joten lankarullia löytyy kaikissa mahdollisissa väreissä.


Viihdykettä
Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, jotakin viihdykettä ompelun ajaksi. En nimittäin vain voi istua ja ommella, vaan samalla täytyy laittaa pyörimään joku leffa tai sarja. Ei liian hyvä kuitenkaan, koska silloin keskittyminen ompeluun herpaantuu. Netflixistä on ainakin tähän asti löytynyt hyvää katsottavaa.

16 kommenttia:

 1. Ai säkin oot ostanut Lidlin ompelusettejä! Mäkin oon, on hyviä ja halpoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen hommannut ompelusettini Lidlistä ja ovat tosiaan hyviä!

   Poista
 2. itsekkin koen noi kaikki tärkeimmiksi ompelutarvikkeiksi ;)

  VastaaPoista
 3. Mulla ois yks kysymys.. Mihin mä voisin tehä kepparitallin? c:

  VastaaPoista
 4. Sori vastaan Kat:n puolesta, mutta kepparitallin sivut voi tehdä esim. Suntuubiin. Itse käytän sitä ja on todella hyvä ja helppokäyttöinen.

  VastaaPoista
 5. Tää ei nyt liity tähän mitenkään mut mistä tuota eläimenkarvaimitaatio kangasta sais? En oo löytäny sellasta mistään vai pitääks sellasta tilata jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eurokankaasta ja muista kangaskaupoista VOI löytyä, mutta netistä tilaamalla löytää varmasti ;)

   Poista
 6. Ompeletko sun kepparit ihan käsin vai jollain ompelukoneella yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt Katin puolesta mutta ainakin itse ompelen käsin sillä sillä saa helpommin suoran ja tarkasti ommellut hevosen. :)

   Poista
  2. Millaista tikkausta teette?

   Poista
  3. Yliluettelun oon kokenu parhaimmaks

   Poista
 7. Voisitko tehä liisää semmosia suur myyntejä .nopeesti . Se oli vaan toive.

  VastaaPoista
 8. Voisitko tehä liisää semmosia suur myyntejä .nopeesti . Se oli vaan toive.

  VastaaPoista
 9. Voisitko tehä liisää semmosia suur myyntejä .nopeesti . Se oli vaan toive.

  VastaaPoista
 10. Haluaisin tehdä kolmipalaisen kepparin, mutta en löydä hyviä kaavoja enkä osaa tehdä itse.. Miten sinä teit kaavasi ja voisiko niitä samoja saada?

  VastaaPoista
 11. Kivoja vinkkejä! :))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.