lauantai 28. helmikuuta 2015

Kuinka tehdä onnistuneita keppihevosia?

Kukaan ei synny mestariksi
Kenenkään ensimmäiset keppihevoset eivät ole hienoja (tai ainakaan en ole vielä koskaan tälläiseen keppihevostentekijään törmännyt). Harva useita vuosia keppihevosia harrastanut haluaa kuitenkaan pitää näiden ensimmäisten tekeleiden kuvia sivuillaan. Siksi helposti voikin syntyä kuva, että tekijän keppihevoset olisivat olleet aina upeita. Mutta ei hätää, kaikilta löytyy niitä ensimmäisiä hevosia, joiden kuvia ei halua päivänvaloon.

Tee keppihevonen aina loppuun asti
Vaikka hevonen näyttäisi ompeluvaiheessa aivan kamalalta, tee se silti loppuun. Valmiina hevonen ei välttämättä olekaan niin ruma kuin keskeneräisenä. Samalla myös ompelutaitosi kehittyy ja seuraava hevonen voikin onnistua jo paljon paremmin.

Pyydä muilta arvosteluja
Suosittelen pyytämään muilta harrastajilta arvosteluja tekemillesi keppihevosille. Itse voit olla sokea mahdollisille virheille, jotka pomppaavat heti muiden silmille. Jos arvosteluissa toistuu aina sama asia esim. liian ohut kaula, kannattaa tähän asiaan jatkossa panostaa. Pelkästään yhden ihmisen mielipiteen perusteella ei kuitenkaan kannata muutoksia lähteä tekemään, sillä kaikkia on mahdoton miellyttää.

Älä luovuta liian helpolla
Jos jokainen tekemäsi hevonen lentää puolivalmiina roskikseen itkupotkuraivareiren saattelemana, et välttämättä tule koskaan onnistumaankaan. Liian kriittinen ei saa olla ja välillä on vaan tehtävä vähemmänkin onnistuneita hevosia. Rimaa ei voi asettaa liian korkealle heti aluksi.

Harjoittelemalla oppii
Kun hevonen epäonnistuu, tee viisi lisää. Jos ulkonäkö ei edelleenkään miellytä, tee kymmenen lisää. Jossain vaiheessa kehitys alkaa väistämättä näkyä. Jos hevosia ompelee vain pari vuodessa, ei kehityskään voi olla kovin huimaa.

8 kommenttia:

 1. Jeps ekat omani oli ihan kamalia mutta nykyään ne onnistuu aika hyvin :) ja oon yleensä tehny joka pv keppari silloin kun on aikaa ja tarvikkeet niihin ja siis aika hyvin meinaa sitä että ne on vielä vinoja...

  VastaaPoista
 2. Aivan oikein! Harjoittelemalla oppii. Huomasin sen kun siirryin käsinompeluun. Viimeisin onkin ihan suora!

  VastaaPoista
 3. Moikka! Tosi hienoja heppoja sulla :-) Ovatko työsi veronalaisia? Itselläkin olisi kasa noita keppareita myynnissä, mutta veron maksamista tosiaan mietin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://yle.fi/uutiset/neuloitko_villasukat_myyntiin_verottaja_voi_puuttua_toimintaasi/7507543

   Tuossa jutussa on hyvin tiivistettyna verotukseen liittyvät asiat :)

   Poista
 4. Aivan oikein, kukaan ei ole seppä syntyessään, vaan harjoittelemalla oppii. Kiva postaus taas kerran!

  VastaaPoista
 5. minulla käyniin että hevonen menee aina vinoon? joka kerta sama virhe :/ mitä voisin tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kannattaa käyttää nuppineuloja :) eli kiinnität palat ensin yhteen nuppineuloilla ja ompelet sen jälkeen. sitten vaan otat neulan pois kun se tulee vastaan. mulla ainakin tuli hepasta suora kun teki tollein (:

   Poista
  2. Kannattaa täyttää hevonen esim. pöytää vasten. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.