lauantai 6. joulukuuta 2014

6. luukku

Mahdollisesti Huvikummun joulukalenterin ensimmäinen 6. luukku, jossa muuta kuin itsenäisyyspäivä kuva?
 


Petteri poron esittelin joskus jossain vanhassa joulukalenterissa. Eilen päätin kuitenkin tehdä Petterille kaveriksi toisen poron, joka näkyy kuvissa. Petterin sarvet eivät ole koskaan ilman tukilankaa pysyneet pystyssä, joten tämä toinen versio sai pienemmät sarvet. Ja nämä ovatkin hyvin pysyneet pystyssä. Mikäs annetaan tälle porolle nimeksi?

Poro on aika hauska maskotti talliin, joten kokosin hieman ohjeita poron ompeluun.


Oma kaavastani taisi tulla hieman hevosmainen, mutta menettelee. Poro ei ole erityisen nätti eläin pään muodoiltaan, joten kaavaa on vaikea saada epäonnistumaan. Vaikka lopputulos olisi ruma, se saattaa sopia porolle oikein hyvin.

Kukaan tuskin rátsastaa keppiporollaan, joten suuta poro ei välttämättä tarvitse. Kolmipalainen suuton toimii hyvin ja miksei vaikka kaksipalainenkin.


Sarvet olen tehnyt itse ihan fleecestä, mutta muitakin materiaaleja voi käyttää. Sarvesta ei kannata tehdä liian mutkikasta, sillä kokoon ommellun sarven kääntäminen voi olla kova homma. Sarven sisälle olen väännellyt rautalangasta tukukehikon (kuvassa kehikko vielä sarven ulkopuolella). Kehikon jälkeen täytän vielä sarvet koviksi.

Poron korvat ovat erilaiset kuin hevosella. Porolla ne ovat enemmän sivuilla. Kannattaa etsiä kuvia oikeista poroista malliksi.

Mikäli poron tekee valkoisesta kankaasta, voi kangasta vielä kuvioida pastelliliiduilla tai mitä sitten tummennoksiin käyttääkään.***

Eilisen äänestyksen perusteella tulevan hevosen roduksi valikoitui suomenhevonen. Tänään on vuorossa hevosen karvan väri (harjan väri äänestetään sitten erikseen seuraavassa äänestyksessä). Äänestys löytyy jälleen blogin ylänurkasta.

10 kommenttia:

 1. Kirjava (musta, ruskea ja valkoinen) taikka voikko harvinaisella merkillä x.x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Milzu se on se äänestys tuolla oikeassa yläreunassa :) Mutta upea poro! Nimi olisi Ailu, kuten pukin poroista toinen on. Jos poroja tulisi lisää, niin Suivakka, Mutsikki, Valkko, Tilkku, Sipsu, Täpy, Turpo, Pyry, Kipinä, Maskotti, Saukki ja Poku! :)

   Poista
  2. Korjaan, VOISI OLLA! :)

   Poista
  3. ~ Olen mobiililaitteella! :)

   Poista
 2. Moi! Poron nimi voisi olla esim. Lumihiutale (tai Snowflake) tai Peppi, jos on tyttö :)

  ps. Itse ajattelin tehdä keppihirven, mielenkiintoista vaihtelua keppihevoslaumaan... ;) Ja sillä myöskin ratsastaisin! :)

  VastaaPoista
 3. Voi että! Tuli ihan "throubäkkinä" mieleen, kun sulla oli vielä ne 50 lukijaa. Ite löysin sun blogin sillon ja en (varmaankaan) liittynyt sillon lukijaks. Nyt asia on korjattu ja jatkan aktiivisempaa seurailemista Jatkoja Huvikumpuun!

  VastaaPoista
 4. Poron nimi vois olla tuikku ^*

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.