sunnuntai 14. joulukuuta 2014

14. luukku

Ohje: Loimi

Ihan kuin loimen ohjetta ei jo vähintään joka toisessa blogissa olisi tai joku sitä edes tarvitsisi. Loimen ohje on kuitenkin kaikkein toivotuin ohje, joten laitetaan se kuitenkin.


Tarvitset:
- Kahta fleeceä
- Kaksi (tai yksi) solkea
- Nahkaa


Leikkaa fleecestä haluamasi kokoinen pala. Itse teen tässä mallissa loimen poniponille, jonka vuoksi loimet mittasuhteet hieman vääristyvät. Normaalisti loimi olisi pituussuunnassa pidempi.


Reunusta leikkaamasi pala toisen värisellä fleecellä.Leikkaa nahasta pari suikaletta ja kiinnitä niihin soljet. Sitten kiinnitä suikaleet loimen toiseen reunaan. Leikkaa toiset suikaleet, tee niihin pari reikää ja kiinnitä ne loimen toiseen reunaan.


Ja näin loimi onkin valmis!

17 kommenttia:

 1. Olet erittäin taitava käsistäsi:D Loimi on söpö ja niin on hevonenkin:3 En ollut varma missä tätä pitäisi kysyä, joten: Mistä ostat kankaasi ja millä hinnoilla? Onko hintaluokka per metri 2-5 e vai 5-10e...? Olen muuten tehnyt vasta yhden keppihevosen, suuttoman kolmipalaisen. Käytin tämän blogin ohjeita tottakai;) Käyn kurkkaamassa täällä joka päivä��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.kankaita.com/
   Nykyään tilaan tuolta lähes kaikki kankaat, sillä ovat halvempia kuin kaupossa ja paketti kannetaan kotiovelle. Hintoja voi katsella sivuilta.

   Poista
 2. Teetkö vielä myyntiin keppareita ennen joulua?:3 Kun noi suurmyynnin hepat meni niin nopeesti:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa miten ehdin, mutta pari tuossa on tekeillä.

   Poista
 3. Tottahan tuo on, varmaankin jokatoisessa blogissa on ohjeita loimeen!, :)

  Tämä ehdottonasti paras! ;)

  VastaaPoista
 4. Millä tavalla kiinnität tuon nahan loimeen?

  VastaaPoista
 5. Voisitko laittaa tämän ohjeen linkin tuonne ohjeet-sivulle :)? Itse olen käyttänyt niitä kaikkia siellä, ja ajattelin että jos voisit laittaa tämänkin sinne nii ei tarvitsisi aina ettii tätä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa lisäillä, kunhan on intoa sivuja muutenkin päivitellä. :)

   Poista
 6. Millä kiinnitit sen valkoisen fleecen kiinni siihen toiseen? Siis sen millä reunustit

  VastaaPoista
 7. Tein koulussa just äsken ja ku ei nahkaa eikä solkia ollut niin korvasin ne tarranauhalla ja ihan hyvin onnistui vaikka vielä vähän jäikin kesken :) kiitos parhaasta ideasta!

  VastaaPoista
 8. Awwwww! Ihana joululoimi. :3

  VastaaPoista
 9. hieno loimi :D kiva yksinkertanen ohje :P Mutta tuli kyllä tosi hieno ja kiitti ohjeesta muuten
  ;3

  VastaaPoista
 10. Tämä on kyllä todella yksinkertainen ja helppo loimen ohje ja lopputulos on tosi hieno!<3 Saanko kysyä että miten kiinnitit tuon valkoisen fleecepalan tuohon punaiseen? Kiitos tästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 11. Tosi kivan näkönen täytyy kokeilla

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.