lauantai 13. joulukuuta 2014

13. luukku

Joudun edelleen siirtämään näyttelyiden tuloksia ja sama juttu arvonnankin voittajan suhteen. Voi olla etten huomenakaan ehdi pahemmin koneella olla, mutta viimeistään maanantaina tulokset julkaisen. Sähköposteja on myös tullut muutama miniponeja koskien. Niihin vastailen huomena jos vain ehdin.


Joulukalenteriin toivottiin esittelyä jostakin vanhemmasta hevosesta, joten valitsin siihen Kivivuoren Billien eli Billyn. Virallisesti Billy on jo kuollut, mutta sen "kuoret" on tietenkin vielä tallessa kaappien uumenissa.

Billy oli toinen hevonen jonka tein Huvikumpuun. Ori saapui talliin kesällä 2007. Billy oli tehty vanhasta ja isokokoisesta miesten sukasta, joka oli paikoin aika kulunutkin. Harja sillä oli harva, mutta eihän täysiverisillä tuuheaa harjaa kuulu ollakaan. Hevosen korvatkin olivat liian pienet muuhun päähän verrattuna. Keppi Billyllä oli todella pitkä ja paksu, mutta hyvin sillä ylitettiin isojakin esteitä.

Tykkäsin aina keksiä hevosille kunnon persoonallisuudet. Billyn elämään kuuluikin jatkuvat sairastelut. Sillä oli kaikkea mahdollista mahahaavasta jalkavaivoihin. Näiden vuoksi Billy myöhemmin "lopetettiinkin".

Yllättävän paljon Billyllä tuli ratsastettua vielä silloinkin, kun talliin muutti suullisia kangashevosiakin. Monet maastot ja estetreenit on orin kanssa koettiin. Jälkeläisiä Billylle ei tainnut kertyä kuin yksi. Stoori tamma on kuitenkin edelleen Huvikummussa, joten suku voi jatkossa vielä jatkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.