keskiviikko 10. joulukuuta 2014

10. luukku

Mustikka, versio 1

Keväällä 2004 aloittelin keppihevosharrastusta ja tein aluksi viisi sukkahevosta. Yksi näistä oli lämppäriruuna Mortimery Max, eli Mustikka. Orista tuli nopeasti suosikkiratsuni ja vaikka hevosia myöhemmin oli kolmisenkymmentä, tuli kaikkein eniten ratsastettua juuri Mustikalla. Hevosillanihan oli aina hyvin pitkät kepit ja Mustikankin keppi otti rauhallisesti köpötellessä kiinni maahan. Tästä syystä kepin pää hioutui sileäksi ja pyöreä reunaiseksi. Ikävin hetki hevosen kanssa oli se, kun sillä esteitä hypellessä nilkkani nyrjähti. Jalka ei koskaan parantunut täysin, vaan vielä lähes kymmenenkin vuoden jälkeen on epätavallisen löysä.

Mustikan sukkaversio oli käytössä kevääseen 2007 asti, jolloin silloinen keppihevostallini Sateenkaari lopetti toimintansa ja rumat sukkahevoset päätyivät varastoon. Heti Sateenkaaren lopetettua perustin Huvikummun ja aloin tehdä sinne hienompia asukkaita.

Koska Mustikka oli vanha lempihevoseni, halusin tehdä siinä uuden version Huvikumpuun asumaan. Tämä näyttävämpi Mustikka valmistui muistaakseni syksyllä 2009. Siinä vaiheessa en hevosilla enää pahemmin ratsastellut, joten tämä versio ei ole käytössä ollut juuri yhtään. Nykyään tämäkään ulkonäkö ei kamalasti itseäni miellytä, joten voi olla että Mustikasta tulee vielä kolmaskin versio.

Mustikan sivuille pääset tästä. Sivua linkkaillessa huomasin, että rotuna lukee ratsuponi (tämän siitä saa kun kopioi ulkoasun koodin toiselta hevoselta). Mutta amerikanravuri on oikeasti rodultaan.

Mustikka, versio 2

***

Projektihevonen näyttää nyt tältä:


Äänestyksen aiheena on tänään merkit ja silmät. Äänestykset ovat oikeassa yläkulmassa. Merkki äänestyksessä on mahdollista valita useampi vaihtoehto. Halutessaan voi kommenttikentässä vielä tarkentaa millaista merkkiä tarkoittaa (esim. onko piirto katkonainen yms.).

6 kommenttia:

 1. Katko piirto! Normaalit, mustat silmät. Muista kuono pilkkukin ;) ihana tulisi:)

  VastaaPoista
 2. Katkopiirto ja 1-herasilmä

  VastaaPoista
 3. Iso tähti ja kuonopilkku. Tavalliset silmät. :)

  VastaaPoista
 4. Katkopiirto, ja ihan tavalliset silmät:) On kyllä ihanan näköinen!

  VastaaPoista
 5. Herasilmä ja valkoinen piirto

  VastaaPoista
 6. Läsi ja 1 hersilmä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.