sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Uusia kankaita ja epäonnistuneita rumiluksia

Alkuviikosta tuli hankittua uutta kangasta Eurokankaasta. En jaksanut rullia katsella, vaan otin kankaat suosiolla palalaatikosta. Hyvä kankaita ei löytynyt, noihin on nyt tyytyminen. Otin pikkupalan tuota vaaleanruskeaa, jota muutenkin on jo kaikki varastot täynnä. Lisäksi mustaa, hieman sinertävää kangasta. Laarissa oli valkoista ja harmaata, normaalia fleeceä paljon ohkaisempaa ja venyvämpää kangasta ja erehdyin niitäkin palat ottamaan. Aika hankala noista on heppaa tehdä, mutta ehkä lopulta onnistun. Viimeiseksi otin vielä vaaleanvihreää varusteita varten.
Rahaa noihin kului 41 € ja pari senttiä päälle.


Tein tuosta harmaasta kokeeksi pari heppaa. Kangas on hirveän venyvää, joka osoittautuu ongelmaksi ompelu ja täyttö vaiheessa.

Enmsin tein kaksipalaisen suuttoman hepan. Se onnistui ihan ok'sti, joskaan en muotoihin ole kamalan tyytyväinen. Kaula venyi täyttäessä kamalan pitkäksi ja ohkaiseksi.

Seuraavan hepan palat leikkasin kankaasta eri suuntaan, jotta kaula venyisi leveys, eikä pituussuuntaan. Heppa olisi ehkä onnistunutkin ihan hyvin, ellen olisi keksinyt tehdä sille suuta. Oon tehnyt vain kerran kaksipalaisen suuttoman hepan ja siitäkin on jo vuosia. Tämä heppa meni täysin piloille suun osalta, enkä edes viitsinyt sitä loppuun täyttää.
Kuvassa suu ei näytä yhtään niin pahalta, mitä se todellisuudessa on.

Suuttoman yksilön teen varmaan jossain vaiheessa loppuun, mutta suulliseen en enää aio koskea. Pitää miettiä mitä sen kanssa teen. :)

5 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen... :D Minulla on kotonani kokonainen muovipussi täynnä hevosenpäitä, jotka ovat menneet pilalle xD

  VastaaPoista
 2. Lahjota toi toine vaik sukulaiselle yms? Ja mullaki tänää edessä kankaanosto reissu.. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sinö ostat kankaat? Tai millaisesta kankaasta teet???
   Itse ostan normaalin fleeceviltin kaupasta, niitä saa parilla eurolla, ja värejä on! :D

   Poista
  2. Mie ostan vaan jostain paikallisesta kangaskaupasta. Ostan fleeceä eri väreissä ja pyöräyttelen niistä. Tuo sun ideahan on ihan kelpo ajatus. Saattaa tulla halvemmaksi, mutta leikkausvaiheessa voi jokunen viltti alkaa purkautumaan..

   Poista
  3. Ei mulla ainakaan ole purkautunut, mutta riippuu tietysti fleecestä! :D

   Nykyään itsekin ostelen eurokankaasta fleeceä, kun halpaakin on..

   Poista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.