tiistai 14. toukokuuta 2013

PäistärikköEilen tekaisin kaksipalaisen ponin, johon päätin kokeilla jotain ihan uutta väritystä. Ruunikonpäistärikön siitä tein.
Päistärikkö on melko harvinainen väri keppihevosilla, sillä se on vaikea toteuttaa. Jotkin kankaat muistuttavat valmiiksi päistärikön karvaa, joten yleensä päistäriköt hevoset on tehty tälläisestä kankaasta.
Olen nähnyt myöskin heppoja, joita on pohjavärin päälle hieman sotkettu valkoisella värillä.
Päistärikköjä on toki oikeissa hevosissa monen sävyisiä ja sävyt vaihtelevat vuodenajan mukaan. Itse kuitenkin ajattelen päistärikön vaaleaksi hepaksi, jolla vain pää ja jalat tummat. Halusinkin siis tehdä juuri tämänlaisen hepan.

Poni on ommeltu valkoisesta fleecestä. Pään väritin liidulla ruskeaksi ja kaulaakin hieman sotkin, ettei ihan puhtaan valkoinen ole. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Heppa on juuri mielikuvani mukainen päistärikkö.
Yleisesti heppa ei ole mitenkään nätti, kaava meni pahasti pieleen. Onnistuipahan ainakin väritys.

Samalla tavalla toteutettuun päistärikköön en ole koskaan törmännyt, mutta linkkailkaa ihmeessä kuvia jos saman tyyppisiä tiedätte jollakin olevan. Kiinnostaisi nähdä miten muut ovat päistärikön toteuttaneet. :)


Jämäpalasta ompelin pienen falabellan. Kokoa ponilla on suunnilleen puolikkaan A4 paperin verran.
Poni sai liittyä kahden muun miniponin seuraan.
Kaksi muuta miniä olivat taannoin myynnissä, mutta koska kukaan ei niitä ostanut, jäi kaksikko itselle.Yhden myytävänkin hevosen sain viimeviikolla tehtyä. Heppa tulee myyntiin lähiaikoina, ja kuvassa näkyvät varusteet kuuluvat tietenkin pakettiin.

7 kommenttia:

 1. Hei! Toi päistärikkö on tosi ihana! Mistä sait ruskeaa liitua? Kerrotko miten sen liidulla väritit? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin ruskeaa pastelliliitua, jonka lainasin sikon pastelliliituvalikoimasta. Liituja voi ostaa esim. teemareista. Hinta niillä tosin on yleensä aika korkea, eli en suosittele ostamaan ellei liiduille muuten ole mitään käyttöä.
   Pastelliliidut ovat rakenteeltaan pölyisiä, joten ne tarttuvat kankaaseen helposti.

   Poista
  2. Missä asut? Teet tosi hienoja keppareita. Saisiko sinut haastaa? Sellaiseen että etsitään netistä joku erikoinen hevosen kuva, ja sä tekisit sellasen keppari. Toivon pikaista vastausta.

   Poista
  3. Tuollainen haasteppostaus joskus olikin, johon sai erikoisemman näköisiä hevosia ehdottaa. Yhden olen niistä vasta ehtinyt toteuttaa ja muitakin olen valinnut jossakin vaiheessa toteutettaviksi. Mutta jos haluaa niin saa kuvia edelleen ehdottaa :)
   Asuinnpaikkaani en valitettavasti kerro julkisesti.

   Poista
 2. Ihme ettei kukaan ostanut ostaisin kyllä jos näkisin joskus myynnissä kiwa lisäys mun tallin maskotiksi vaikka :)
  Tosi hieno päistärikkö pitäisi joskus kokeilla kun pastelli värejä on kotona, en muista edes syytä miksi ostin mutta niille on nyt käyttöä :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaaaaaaaaaaąaaaaaaaaaaaaaaaaaqaaaaaaaaaąaaaaaaaaaaaa

  VastaaPoista
 4. Voi että nyt olen ihan sekaisin kun löysin tällaiset ihanat kepparisivut:)
  Arvaa kiinnostaisiko ostaa tuollainen päistärikkö, itselläni on juuri tuollainen kaksivuotias! Päästäisiinköhän mitenkään kaupoille...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo näin etukäteen! :)

Olen sen verran laiska, että en yleensä vastaa kommmentteihin ellei niissä ole jotakin kysymystä. Kaikki kommentit kuitenkin tulee luettua, vaikka mitään en vastaisikaan.

HUOM! Mikäli näet blogissa kuvia myytävästä hevosesta ja olisit kiinnostunut sen ostamaan, tarkista ensin milloin postaus on julkaistu. Hevoset menevät yleensä nopeasti kaupaksi, joten jos postaus on viikkoa tai pari vanhempi, on hevonen todennäköisesti jo myyty.